Embedded werken in het ziekenhuis. Willem Feenstra en Maria van der Heyden vertellen wat dat met je doet
Terwijl mediabedrijven in ons land en daarbuiten zwaar aan het bezuinigen slaan, gaat het werk ondertussen door. Geen enkele redactie in de commerciële sector ontkomt aan het nemen van maatregelen nu adverteerders het laten afweten. Dat is zuur, want er is meer behoefte aan journalistiek dan ooit. In deze nieuwsbrief een overzicht van de bezuinigingsmaatregelen, waarbij er al weer nieuwe opkomst zijn. Maar ook mooie verhalen over dito journalistiek. Willem Feenstra en Maria van der Heyden vertellen wat het met je doet als je nu als (foto)journalist werkt in een ziekenhuis. Kortom, lezen die nieuwsbrief. Heb een mooi en gezond weekeinde.
Embedded corona verslaan. Wat komt daar bij kijken?
Toen het coronavirus in Brabant om zich heen greep, nam onderzoeksjournalist Willem Feenstra zijn intrek in ziekenhuis Amphia in Breda. Van binnenuit beschreef hij hoe de ramp zich ontwikkelde. ‘Zeker in die eerste weken reed ik soms terug met een zwaarmoedig gevoel.’
Wat vind je van deze nieuwsbrief? Laat het aub even weten in deze korte enquête. En wil je weten hoe je zelf makkelijk zo'n vragenlijst maakt, bekijk dan onze uitlegvideo hier. Dank!
Hoe fotograaf Maria van der Heyden de impact van corona - binnen en buiten het ziekenhuis - vastlegt
We blijven nog even bij corona en in het ziekenhuis. Fotograaf Maria van der Heyden legt in beeld vast wat er op de IC gebeurt. Dat levert indringende beelden op. Frits Baarda praat met haar over de impact van corona op haar werk en haar leven.
Frits van Exter: Zijn wij journalisten aanvankelijk niet te graag gaan geloven in de goede afloop?
De vraag of Nederland het corona-virus te lang heeft onderschat, raakt ook de media. Zat de drang om geen paniek te zaaien, de journalistiek in de weg? Frits van Exter blikt terug op de berichtgeving over het corona-virus in de weken voorafgaand aan het moment dat de pandemie ook Nederland bereikte en trekt voorzichtig conclusies.
Helaas verdwijnen er ook banen in deze barre tijden
Wat journalisten maken is in tijden van corona meer in trek dan ooit. Maar omdat vooral de adverteerders wegblijven, wordt overal de buikriem aangehaald. Met banenverlies tot gevolg. We maakten daar een overzicht van, dat helaas regelmatig aangevuld gaat worden.
Roelof Hemmen nieuwslezer bij 538 Ochtendshow met Frank Dane
Jolanda Hofland en Erik Kruisselbrink vormen hoofdredactie Naober
Almar Latour aan het hoofd van Dow Jones
Thomas Erdbrink correspondent Noord-Europa voor The New York Times
Annemiek Leclaire is op zoek naar de ingrediënten voor een beter leven
Er zijn mooie banen beschikbaar voor journalisten
Op Villamedia vacatures staan altijd banen. Dezer dagen iets minder, eerlijk is eerlijk, maar nog steeds is er werk. Dus waag die stap en reageer. Ik licht er een paar vacatures voor je uit:
Redacteur Digitaal Ondernemerplein
(adjunct) eindredacteur bij de NTR
Plaatsvervangend chef binnenland RTL Nieuws
Of zoek je een freelance opdracht?
Ben je freelancer en kun je nog wel een klus gebruiken? Kijk dan eens op Villamedia Opdrachten, gratis voor NVJ-leden en 14,95 euro per maand voor anderen. Dit zijn een paar van de opdrachten die nu open staan:
Bureauredacteur voor korte podcastserie